> <

Woontrends 2017!

Home > blog > Woontrends 2017!

15april

Vijf interieurtrends die momenteel het beeld bepalen, zijn: Groen, Luxe Ambacht, Colorblocking, Zachte Poedertinten en De Eighties.

Groen: Planten, heel veel planten. Grote, hoge planten op de vloer, maar ook hangend in bakken aan het plafond en in open kasten. Groen komt ook terug in stoffen en  wandbekleding en als groene gedachte in recycling en natuurlijke materialen. In combinatie met zachte materialen, ronde vormen, hout, linnen ontstaat de harmonie waar de designmerken zo duidelijk naar op zoek zijn. Iedereen kiest voor elegantie en blijft weg van de blingbling.

Luxe Ambacht: Luxe materialen en structuren zijn weer zichtbaar. Natuursteen, bijzondere marmers en metalen als koper, messing en brons verwerkt in ronde, organische vormen. De aandacht van ontwerpers en makers geeft ruimte voor comfort. Stoffen krijgen grovere structuren. Het  karpet is steeds meer een element waarmee het interieur onderscheid maakt, met grote vlakken en diagonalen. Het ambachtelijke, home-made verhaal is overgewaaid vanuit 2016, en ik denk dat deze trend nog wel even blijft hangen.

Colorblocking: Niet voor iedereen weggelegd, een trend die je enorm aanspreekt, of totaal niet. Deze trend is overgewaaid van de fashion catwalk naar de interieurwereld. Colorblocking staat voor het combineren van opvallende kleuren om zo een gewaagd mogelijk contrast te creëren. Grote merken zoals Dedar en Hermès zetten deze trend komend jaar voort.  De veilige weg wordt overgeslagen, beige- en crème kleuren worden ingewisseld voor contrasterende, felle kleuren.

Zachte Poedertinten: Naast de frisse en felle kleuren is een heel  andere stijl in opkomst: poedertinten en natuurlijke kleuren in  een presentatie die ingetogen is en draait om harmonie. Zelfs bij de bekende ontwerper Piet Boon is deze trend in opkomst. Vrijwel geen zwart wit meer, maar veel meer warme kleuren, allemaal in vergrijsde wijze. Naast de natuurlijke tonen (zand, beige en taupe) zijn ook de kleuren petrol blauw, groen, geel en de roze tonen veel gebruikt. Toegepast op een vergrijsde wijze zodat deze weer een natuurlijke uitstraling krijgen.

De Eighties: De afgelopen jaren was er veel invloed uit de jaren ‘50 en ‘60 met een beetje jaren ‘80. Nu zijn de rollen  omgedraaid, de jaren ‘80 voeren de boventoon, aangevuld met details uit de jaren ‘50 en ‘60. Uit de jaren ‘50 blijven de donker gebeitste houttinten. Natuurlijke kleuren en materialen. Bouclé stoffen, dik leder en marmer. De eighties brengen kleur in combinatie met zwart. Hoogglans zwart gelakte frames  en grafische dessins.