> <

Woontrends 2016

Home > blog > Woontrends 2016

26maart

Er zijn dit jaar een aantal mooie trends binnen het interieur die makkelijk toepasbaar zijn in ieder huis. Sommige trends zijn overgewaaid vanuit 2015… want ze zijn gewoon zo leuk!

Rond en ovaal: Ronde en ovale vormen waren in 2015 al in opkomst, maar in 2016 alleen nog maar meer! Een voordeel voor de kleinbehuisden onder ons. Ronde vormen nemen vaak minder ruimte in beslag en zorgt het wel voor net dat beetje extra en gezelligheid. Daarnaast brengen de zachte vormen meer contrast en geven een speels karakter in het interieur.

Poeder en huidskleuren: Naturellen in poeder en huidskleuren zullen in 2016 steeds meer in de woonmode terug komen. En dan in het bijzonder in aaibare materialen, denk bijvoorbeeld aan materialen met reliëf… een structuur die je gewoon even moet aanraken. Deze ‘nude’ tinten combineren perfect met goud, koper en verschillende tinten wit en grijs. Ook kunnen ze goed gecombineerd worden met warme tinten als zalm roze en terracotta.

Botanisch wonen: Het groen naar binnen halen, de botanische sfeer! Een trend die vanuit 2015 overgewaaid is naar 2016. Haal de natuur naar binnen door bloemen en planten, natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren. Groen in combinatie met blauw is wat je veel gaat zien in 2016. Denk vooral aan groentinten als mosgroen en flessengroen. In de blauwtinten zie je veel vergrijsde blauwen, donker en licht. Kies vooral de warme tinten van deze twee kleuren. Je kunt deze trend goed combineren met de andere trends van dit jaar.

Breisels en haakwerk: Weer zo’n trend die vanuit 2015 gewoon mee gaat naar 2016. Mooie ambachtelijke producten. Kleden/dekens met grove breisels, vloerkleden van gehaakt wol, grote gehaakte poefen. Je ziet ze steeds meer. En wat mij betreft een trend die altijd mag blijven. Ze brengen snel een knus gevoel in huis en is vooral ook heerlijk in de winter. Wil je het combineren met iets luchtigs, pak dan een linnen stof. Natuurlijk en zacht, perfecte combinatie.

 

Plantjes op pootjes: Dan de laatste trend… zet je planten op hoge pootjes. Het is net even anders en je kan er mooie stijlvolle composities mee maken. Dus zet je plant in zo’n leuke standaard en wees creatief.