> <

Woontrends 2015

Home > blog > Woontrends 2015

12februari

Botanisch, Ambacht, Metalen en Futurisme, dat zijn de kernwoorden voor het interieur in 2015! Deze 4 woorden zijn gemakkelijk met elkaar te combineren, maar eerst zal ik stuk voor stuk even uitleggen wat het inhoudt.

Botanisch wonen betekend natuur in huis. De trend uit zich in posters en behang met natuurlijke prints zoals bomen, bloemen en plantkundig. De kamerplant is ook weer terug van weg geweest, helemaal hot! En ook het combineren van kleine plantjes in potjes is gewild binnen deze trend. Kleine cactussen bijvoorbeeld, erg gemakkelijk en zien er nog mooi uit ook! Botanische items zijn makkelijk te combineren met natuurlijke materialen als hout, maar ook met industriële materialen als metaal en koper. Waar ik direct bij de volgende trend ‘metalen’ kom.
Vorig jaar kwam de kopertrend in opkomst, maar dit jaar komen ook metaal en goud om het hoekje kijken. De nette gladde variant maar ook de verweerde en roestige metalen zijn in! Geef je huis een meer industriële look met de verweerde metalen, en ga je juist voor een moderne chique look, dan neem je de gladde en nette structuur. Ook kun je ze goed met elkaar mixen want wie zegt dat goud, koper en zilver niet samen gaan, heeft het binnen deze trend verkeerd. Alles mag! Combineer de botanische sfeer met de oude ambachten van vroeger. Plantjes in kleine aardewerken potjes, in gebreide mandjes etc.. Ook is het helemaal hot om je eigen plaids te breien en kussens te haken. Dit geeft niet alleen een knus en behaaglijk gevoel, maar het is ook nog leuk tijdverdrijf. Handwerk is hip, vooral mandvlechtwerk is helemaal hot dit jaar. Liefde voor het product straalt liefde uit in het interieur, dus brei, haak, vlecht.. met veel liefde en plezier! Combineer je gevlochten mandje met de futuristische origami trend. Vazen, opbergboxen etc.. met geometrische prints geven het interieur een iets moderne touch. Papier, textiel, hout, metaal en andere materialen worden tot een abstract en geometrisch 3D object gevormd. Door middel van het combineren van bovenstaande trends krijg krijg je een gezellig, modern en origineel interieur. En om als klap op de vuurpijl het helemaal af te maken in 2015 is dé kleur die gebruikt wordt Copper Orange, vooral in combinatie met licht of donkere kleuren als wit en zwart. Wit om het rustig te houden en zwart om het echt te laten knallen.
Leef je uit, combineer, probeer en geniet vooral van het omtoveren van je huis.