> <

Dé kleur van 2014; TEAL

Home > blog > Dé kleur van 2014; TEAL

15april

Het is dé kleur van 2014.. TEAL; een benaming voor een kleur moeilijk te beschrijven. Eigenlijk moet u ‘m gewoon zien. Denk aan de prachtige

blauw/groene tropische oceanen en dan heeft u de kleur TEAL wel zo’n beetje te pakken. Hij zit in de kleurencirkel precies tussen blauw en groen in. Een gedempte kleur die rust uitstraalt. Niet overheersend, combineert goed met hout en natureltinten en is bovendien gewoon prachtig in zijn eenvoud.

TEAL is een veelzijdige kleur die in de kleurencirkel tegenover koraal roze staat, tegenpolen versterken elkaar en deze twee kunnen dus heel goed gecombineerd worden. Kleuren die aansluiten op koraal roze werken ook mee, denk aan okergeel en knal roze. Wilt u het rustiger houden en een stoer interieur creëren, ga dan voor kleuren die heel dicht bij TEAL zelf liggen. Blauw, groen, denim, indigo, marineblauw, mint. Om een buitengevoel te krijgen is de combinatie met groentinten belangrijk, en wilt u een beach-house effect, kies dan voor de blauwe kleuren om een diepzeegevoel te krijgen.

Over het algemeen komt TEAL het mooist tot z’n recht wanneer het gebruikt wordt in combinatie met natureltinten en houtsoorten. Fris en natuurlijk – TEAL.